MónNatura Delta

 

Les aus del Delta de l’Ebre

Visita ornitològica

Dijous 1 de novembre (16h)

Dijous 6 de desembre (16h)

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: 5€ adults i 4€ nens de 5 a 12 anys

Durada de l’activitat: 1.30h

 

El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants d’Europa occidental. La seva particular formació ha creat un espai únic de gran riquesa natural i sobretot d’aus aquàtiques reconegudes internacionalment.

Aquesta activitat consta d’una passejada pels voltants de MónNatura Delta per aprendre a identificar i conèixer els ocells més comuns del Delta de l’Ebre. Podrem veure espècies com el bernat pescaire, el martinet blanc, la gamba roja, el flamenc, diferents espècies d’ànecs, etc.

 

Edat recomanada: activitat dirigida a tot tipus de públic.

 

 

Les aus migratòries del Delta de l’Ebre

https://www.monnaturadelta.com/sites/default/files/XATRAC%20COMU%205.jpgCurs ornitologia

Dissabte 3 i diumenge 4 de novembre

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: 35€

Durada de l’activitat: 25h

 

La migració dels ocells és un dels fenòmens més captivadors per l'ésser humà. En aquest curs ens introduirem en aquest fascinant viatge on descobrirem perquè migren els ocells i quines estratègies utilitzen, algunes de les rutes migratòries que realitzen i coneixerem les diferents espècies d’ocells migradors.

El curs s’estructura en dos caps de setmana coincidint en els dos principals períodes de migració, la primavera i la tardor. Durant cada cap de setmana, es realitzarà una part teòrica a una aula de MónNatura Delta i una part pràctica on sortirem al camp per observar i identificar els ocells migradors.

 

La Pesquera a la Tancada

https://www.monnaturadelta.com/sites/default/files/IMG-20171113-WA0000.jpgVisita guiada a la confraria

Diumenge 11 de novembre (12h)

Diumenge 25 de novembre (12h)

Diumenge 7 de desembre (12h)

Diumenge 9 de desembre (12h)

Lloc: La Tancada

Preu: 5€ adults i 4€ nens

Durada de l’activitat: 1.30h

 

La pesquera de la bassa de la Tancada pertany a la Confraria de pescadors de Sant Pere i gestiona la pesca a la bassa de la mateixa manera que fa 400 anys.

Les basses del delta es caracteritzen per la gran concentració de nutrients provinents de la mescla d’aigua dolça del riu i l’aigua salada del mar. Això dona lloc a l’existència d’una gran varietat d’espècies de peixos que fa que la pesca  hagi sigut una activitat econòmica molt important al delta.

En aquesta activitat visitarem la pesquera, coneixerem de primera mà la feina dels pescadors que hi viuen i podrem observar el peix que capturen amb les seves arts de pesca centenàries.

 

 

Curs d’ocells per a nens

https://www.monnaturadelta.com/sites/default/files/Curs%20d%27Ocells%20per%20nens%20%281%29.jpgCurs d’ornitologia

Dissabte 17 de novembre

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: 24€ Nens i 20€ Adults

Durada de l’activitat: 6h

 

Curs dirigit a nens d’entre 8 i 12 anys que tenen un especial interès per les aus i la natura, i desitgen aprendre més sobre el fantàstic món dels ocells del Delta de l’Ebre.

El curs s’estructura en dues parts, una primera part a l’aula on s’explicaran diferents aspectes dels ocells que cal tenir en compte per la seva observació i identificació. En aquesta part s’utilitzaran diversos materials didàctics adaptats als nens i nenes. La segona part es realitzarà a l’exterior per practicar l’observació dels ocells. Utilitzarem els diferents miradors de MónNatura Delta amb telescopis a la nostra disposició, i també ens desplaçarem a veure diferents ecosistemes del Delta, propers a MónNatura.

 

 

TALLERS INFANTILS:

 

 

L'espavilat del Delta: Gimcana participativa sobre les tradicions del delta

Divendres 2 de novembre a les 16.00h

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: Nens 10€. Adults 5€

Durada de l’activitat: 1.30h

 

Gimcana participativa on cada grup haurà d’aconseguir la quantitat de sal adequada per comprar un viatge amb una barca de perxar. Aquesta sal només es pot adquirir superant unes proves que demostraran si sou bons coneixedors del Delta; amb temàtiques com les birles, aus, perxa, orientació, arts de pesca, “jotes”…
Deixeu-vos portar per la màgia d’un territori amb grans tradicions i valors, el Delta de l’Ebre.

 

Edat recomanada: activitat dirigida a tot tipus de públic. En el cas de famílies, s’aconsella nens a partir de 5 anys.

 

Ocells mòbils: Taller infantil sobre els ocells del Deltahttps://www.monnaturadelta.com/sites/default/files/foto%20ocell%20m%C3%B2bils.JPG

Dissabte 1 de desembre a les 12.00h

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: Nens 5€ i adults gratuït

Durada de l’activitat: 40 min.

 

El Delta és un lloc excel·lent per veure aus de moltes mides i diferents colors. De fet al delta veiem ocells volar per totes bandes i fins i tot ens costa saber quins ocells son. Ens ajudes a construir un mòbil d’ocells deltaics? Vine i aprèn a construir un mòbil d’aus i emporta’t les aus del delta a casa.

 

Trencaclosques d’ocells: Taller infantil per fer un trencaclosques d'ocellshttps://www.monnaturadelta.com/sites/default/files/_MG_1899.jpg

Dissabte 8 de desembre a les 12.00h

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: Nens 5€ i adults gratuït

Durada de l’activitat: 40 min.

Gaudiu aprenent quins són alguns dels ocells més importants del Delta mitjançant la confecció d'un trenca-closques on haurem de dibuixar, pintar i  aprendre el nom, els colors i la forma d'alguna de les aus que podem trobar al parc natural.

 

 

VISITES PROGRAMADES:

 

La visita dels menuts: Descobriu l’essència del Delta en família

 

Dissabtes, diumenges i festius a les 10.30 h en català

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: Adults 10€ i nens (de 5 a 12 anys) 5€

Durada de l’activitat: 1h 30 min.

 

Aquesta visita familiar està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l'entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d'aquest espai.  Coneixerem la història del pirata de les salines EicTu XicMano, veurem aus fascinants com els flamencs i practicarem activitats tradicionals úniques del Delta de l’Ebre com tirar el rall o navegar amb pontona.

 

Per a grups hi ha la possibilitat de concertar visites fora d’aquests horaris. Activitat subjecte a les condicions meteorològiques.

 

 

Veigues quin delta: Visita guiada al centre amb guia

http://www.monnaturadelta.com/sites/default/files/Veigues%20quin%20delta.jpg

De dimecres a divendres a les 11h en català

Dissabtes i diumenges i festius a les 12h

en català i a les 17h en castellà

Lloc: MónNatura Delta de l’Ebre

Preu: Adults 10€ i nens (de 5 a 12 anys) 5€

Durada de l’activitat: 1h 30 min.

 

 

Visita guiada completa a MónNatura Delta de l’Ebre fent un circuit per tots els espais del centre. Un guia de la zona ens acompanyarà per conèixer de ben a prop el valor d’aquest territori, amb una gran riquesa en fauna i flora i un paisatge únic i amb una gran personalitat. També podrem gaudir de la divertida experiència de les barques de perxar.

 

Per a grups i escoles hi ha la possibilitat de concertar visites fora d’aquests horaris. Activitats subjectes a les condicions meteorològiques.

Activities